Skip to content
Menu
Brejchovic
  • Úvodní stránka
  • Cestopisy
  • Recepty
    • Recepty – Sladké
    • Recepty – Slané
    • Recepty – Co se nikam nevešly
  • Korálkování
    • Šperky
    • Vánoční ozdoby
  • Geocaching
Brejchovic

Kachní prsa – Sous Vide

Posted on 19 ledna, 202010 června, 2020

Připravíme si kachní prsa dle počtu porcí, koření dle chuti (v našem případě se jednalo o pomerančový pepř), sůl, hrubozrnnou sůl.
Dále si připravíme vše na Sous Vide, ostrý nůž, pánvičku.

U kachních prsou si nejprve nařežeme kůži na několika místech. Vždy nařezáváme po vláknech masa. Při nařezávání se dejte pozor ať neproříznete i maso.

Rozpálíme si pánvičku na středním ohni a vložíme kachní prsa kůží dolů. olej není potřeba, kachní prsa jej pustí dost. na této straně smažíme cca 3 minuty, následně otočíme a smažíme ještě asi minutku z druhé stany.

Takto připravené maso si nasolíme a o pepříme. Samozřejmě, že chutím se meze nekladou a jen na Vás co máte rádi. Je možné použít například česnek, bylinky.

Následně vložíme maso do pytlíku a za vakuujeme. v hrnci si zahřejeme vodu na 58°C a takto vaříme 1,5h

Pro různé typy propečení můžete použít tyto teploty:
Rare 54°C
Medium 58°C-62°C
Well Done 65°c – 70°C

Po vyjmutí masa z lázně, rozpálíme pánev na maximum. Kachní prsa vložíme kůží dolů a smažíme rovnoměrně do zlatova. Nejprve pořádně kůži a pak i dokola.

Přejeme dobrou chuť. 🙂

Praha 9

0,3 °C

Čas měření:  6:47  30.1.2023

Podrobné statistiky a grafy »

Praha 9

0,3 °C

Čas měření:  6:47  30.1.2023

Podrobné statistiky a grafy »

©2023 Brejchovic | WordPress Theme by Superbthemes.com