Skip to content
Menu
Brejchovic
  • Úvodní stránka
  • Cestopisy
  • Recepty
    • Recepty – Sladké
    • Recepty – Slané
    • Recepty – Co se nikam nevešly
  • Korálkování
    • Šperky
    • Vánoční ozdoby
  • Geocaching
Brejchovic

Čabajka podle Vladislava Štefla

Posted on 15 prosince, 201910 června, 2020

Čabajky
Recept na 5 kg díla
3,5 kg vepřového plecka (8mm)
1,5 kg vepřové sádlo syrové (8mm)

110g soli (rychlosoli)
25g cukr moučka (dextroza)
35g paprika sladká ASTA 160 a víc
10g paprika pálivá (cayenský pepř)
40g česneku granule
5g kmín drcený
Vepřová střeva 34/36 mm – 12m

Maso nameleme přes 8 mm šajbu, smícháme s kořením a pořádně promícháme. Dáme na tři dny do lednice (každý den promíchat). Naplníme do střev a pověsíme přes noc aby trochu vyschnout. Potom udíme 24h v kuse do 30°C.

Praha 9

0,3 °C

Čas měření:  3:37  29.3.2023

Podrobné statistiky a grafy »

Praha 9

0,3 °C

Čas měření:  3:37  29.3.2023

Podrobné statistiky a grafy »

©2023 Brejchovic | WordPress Theme by Superbthemes.com