Skip to content
Menu
Brejchovic
  • Úvodní stránka
  • Cestopisy
  • Recepty
    • Recepty – Sladké
    • Recepty – Slané
    • Recepty – Co se nikam nevešly
  • Korálkování
    • Šperky
    • Vánoční ozdoby
  • Geocaching
Brejchovic

Perník Mirky Bokočové

Posted on 1 června, 201910 června, 2020

Ingredience:
1 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka ½ hrnku oleje
1 kypřící prášek do perníku
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa (nejlépe Holandského)
2 hrnky hladké mouky

Postup: Vejce a cukr vymíchat do pěny. Postupně přidávat jednotlivé ingredience a důkladně promíchávat.
Péct na 170°C cca 20min.

Varianty:
– čistý bez ničeho
– promazaný marmeládou
– promazaný marmeládou na na vrh tvrdnoucí čokoládu

Doporučení:
– Důležitý je kypřící prášek do perníku (né! Obyčejný kypřící prášek)
– Vzít pečící papír. Důkladně jej namočit ve vodě a vyždímat. Následně jím vyložit plech a nalít těsto, není pak potřeba vymazávat plech.
– Pokud není pečící papír, vymazat plech tukem a vysypat kokosem.

Praha 9

0,4 °C

Čas měření:  2:11  29.3.2023

Podrobné statistiky a grafy »

Praha 9

0,4 °C

Čas měření:  2:11  29.3.2023

Podrobné statistiky a grafy »

©2023 Brejchovic | WordPress Theme by Superbthemes.com